До 7° утре, облачността се увеличава

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември, бавно ще се понижава. През нощта над източните райони от страната ще е предимно ясно, а в западните ще остане с ниска слоеста облачност.

Утре след временно разкъсване и намаление на облачността от север, облачността отново ще се увеличи и до края на деня ще обхване и южните райони. Ще е почти тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 2° и 7°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър. Максималните температури там ще са между 5° и 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 9-12 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 1°.

През почивните дни ще бъде почти тихо.

Преди обяд в равнинната част от страната на места ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва, в много райони и до предимно слънчево. Предимно слънчево ще бъде и в планините.

Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните в неделя - между 7° и 12°, по-ниски ще остават в районите с трайна мъгла. В началото на следващата седмица мъгла или ниска облачност ще се образува на повече места и ще е по-трайна. Временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще има в следобедните часове. В планинските райони ще се задържи слънчево, а температурите ще се повишат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето