Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Италиански мафиот избяга от затвор в Уругвай

На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Затворник поиска обезщетение от 31 000 лв., било тъмно в тоалетната

Затворник подаде иск в съда срещу държавата за обезщетение от 31 720 лв., за това че спирал тока и го е било страх да ходи до тоалетната.

33-годишният Данаил Н. излежава реална присъда от 2013 г. от три години за грабеж. През зимата той лежал в Затворническото общежитие над Смолян, а от два месеца е в затвора в Пловдив.

Искът си той адресирал срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за причинени вреди, изразяващи се в претърпени болки цели 244 дни на пребиваване в затворническото общежитие.

Той се жалвал, че нямало ток по време на снежното бедствие през март т.г. „За този период, всеки ден, в ранните часове на нощта съм лишен от осветление в тоалетната. Това ме кара да се страхувам, ставайки до тоалетната да не събудя някои от хората, с които съжителствам, блъскайки се в нещо от обзавеждането в стаята, както и да не ударя прясно оперираното ми коляно“, недоволства писмено затворникът.

Той калкулирал, че за причинените му неудобства трябва да бъде обезщетен с по 60 лв. на ден за 244 дни, т.е. със 14 640 лева. Той се жалвал и от водата в затвора, която била мътна и с лош мирис и вкус, за което пък искал обезщетение от по 70 лв. на ден или 17 080 лв. за 244 дни.

Лишеният от свобода обаче не е внесъл държавна такса от 10 лв. в Административния съд в законовия срок, за да се образува делото, а на 11 декември  т.г. пратил молба в съда, че оттегля исковата си молба

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.