Бургас строи супермодерен басейн

След около две години Бургас ще разполага с най-модерния плувен комплекс в страната. Предвижда се покритият басейн, който ще е част от новата база в жк „Славейков“, да разполага с 1200 места и подвижна преградна стена. Чрез нея 50-метровият басейн ще се разделя на два по 25 метра и така съоръжението ще може да приеме европейското първенство по плуване през зимата. Освен това комплексът ще може да домакинства на спортни състезания на най-високо равнище по водна топка и синхронно плуване.


Общинският съвет на Бургас прие с пълно единодушие изграждането на базата, която включва още спортен център и футболно игрище 100/65 метра с трибуни за 1200 души, да стане със заем от 12 милиона лева. Ще има и иновативно спортно съоръжение, което през лятото ще се ползва за тенис на корт, а зимата - за ледена пързалка.


„Бургас заслужава по-качествена спортна инфраструктура за плувни спортове и футбол. С тази за плувните спортове изоставаме въпреки медалите, които печелят нашите спортисти”, каза кметът Димитър Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт