ДСБ остана без човек в изпълнителната власт във Варна

Единственият представител на ДСБ в местните структури на изпълнителната власт във Варна - зам.-областният управител Цветомир Петров обяви, че подава оставка.

38-годишният Петров обясни, че се съобразява с решението на ръководството на партията да оттегли подкрепата си към правителството и че вече имал няколко оферти за работа по специалността си - инженер по автоматика.

Час преди Петров да хвърли оставка, неговият съпартиец д-р Ивайло Митковски напусна групата "Реформатори и патриоти" в общинския съвет и обяви, че оттук нататък ще е съветник от ДСБ.

"Очаквах моделът "Кирил Йорданов" да се разбие, но това не се случи. Отказвам да криволича по тесните велоалеи на варненския политически живот", заяви д-р Митковски. Преди него от същата група се отцепи и водачът на листата на реформаторите за местните избори Чавдар Трифонов, който остана в местния парламент като независим.

Така в "Реформатори и патриоти" останаха двама представители на "Народен съюз", един на ДБГ, един от гражданската квота и нито един от тъмносините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика