Посегнаха на автобус за 500 000 лева в Стара Загора

Неизвестни замеряха с камъни и потрошиха прозорци на един от новите автобуси в Стара Загора. Инцидентът станал в сряда след 18 часа в района на бл. 76 в кв. "Три Чучура - Север".

В движение автобус № 51 бил атакуван с камъни и едно от стъклата било буквално смляно, а други надраскани и напукани. Шофьорът спрял на първата отбивка, за да се увери дали има ранени пътници. За щастие при инцидента нямало пострадали, в тъмното обаче никой не успял да види и гамените, замерили обществения транспорт. Возилото струва близо 500 хил. лв. и бе докарано преди седмица от полската фирма "Соларис".

В района където е атакуван, често играят роми от съседната махала "Лозенец", затова и някои от свидетелите на инцидента обвиняват именно деца от съседния квартал.

Автобусният транспорт в Стара Загора бе изцяло обновен с европейски средства. Общо 55 нови автобуса соло и съчленени возят по всички линии в града и предлагат удобства на пътниците. За съжаление това е поредно посегателство срещу транспортните нововъведения. Вече бяха счупени три от предпазните стъкла на т.нар. телематика, информационните табели, които в реално време предават колко минути остават до идването на автобуса. Една от счупените машини бе на спирка в ромския квартал "Лозенец".

По случая със счупения прозорец е образувано досъдебно производство, а от полицията вече са иззели записите от видеокамерите в автобуса с надеждата да установят нападателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони