Полицията откри майката на изоставеното бебе в Пловдив (Снимки)

Лилия Д. е майката на изоставеното тази вечер в Пловдив 9-месечно бебе, научи TNS.bg Тя е разведена и има три деца. В момента живее на семейна начела с друг мъж в село край Пловдив. Все още не е ясна причината за изоставянето на детето. Тя е открита от полицията тази вечер, след като публикувахме информацията за оставеното дето в кооперация на бул. „Васил Априлов” в Пловдив. Знае се само, че то е оставено от жена, която е пристигнала в сградата с детска количка, след което е изчезнала.
Бившият й съпруг описва Лилия като лека жена. Хора от селото пък не проумяват постъпката й и изоставянето на детето в Пловдив тази вечер. В профила си в социалната мрежа, жената от пловдивското село освен селфита с нея и децата, има и снимки на плеймейтката Николета Лозанова, на която явно подръжава.

TNS.bg припомня, че обитатели на жилищна сграда на булевард „Васил Априлов” в Пловдив се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и откарват детето в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър то бе поето от социалните служби. „Тази вечер момиченцето ще остане в Детската клиника на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив за наблюдение, въпреки че здравословно е добре”, съобщи за TNS.bg директорът на дирекция „Социално подпомагане” – Пловдив Надя Танева.

В същото време фейсбук изригна с коментари за изоставеното момиченце в Пловдив. Хората масово изразяват възмущението си от факта, че детето е било зарязано в кооперация. Властите тепърва ще разследват случая.

По-рано стана известно, че полицаите от Второ районно управление са установили самоличността на родителите на изоставеното тази вечер бебе на бул. „Васил Априлов” в Пловдив. Те са открити от полицията, след като в TNS.bg публикувахме призив всеки, който познава близките на детето, да сигнализира органите на реда.

В дежурната на полицията са постъпили десетки обаждания от хора, които познават майката и бащата на 9-месечното бебе. „Родителите са установени, детето също, то е в добро състояние”, научи TNS.bg „Тази вечер момиченцето ще остане в Детската клиника на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив за наблюдение, въпреки че здравословно е добре”, съобщи за TNS.bg директорът на дирекция „Социално подпомагане” – Пловдив Надя Танева.

Засега не е ясна причината за изоставянето на детето, нито какво са обяснили родителите на полицаите. Не са ясни и техните намерения и дали искат да си го приберат обратно. Знае се само, че то е оставено в сградата от жена, която е пристигнала в сградата с детска количка, след което е изчезнала.

Припомняме ви, че обитатели на жилищна сграда на булевард „Васил Априлов” в Пловдив се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и откарват детето в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър то бе поето от социалните служби.

В същото време фейсбук изригна с коментари за изоставеното момиченце в Пловдив. Хората масово изразяват възмущението си от факта, че детето е било зарязано в кооперация. „Не мога да повярвам , че има такива хора... За мен такива хора не заслужават да бъдат наречени "родители" трябва да бъдат осъдени без никаква жал...”, пише Роси Николова. „Какви изроди има просто не мога да повярвам.по-добре родителите да не се намерят и да го осиновят хора които ще го обичат.”, пише Щиляна Росенова.

След публикуването на новината, много хора поискаха да осиновят красивото дете. Детето е с руса коса, кафяви очи, тежи около 10 килограма и е високо 75 сантиметра. То е облечено с кафяво яке с качулка, розова блуза с апликация и сиво долнище. Носи червени ръкавици и тъмна шапка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини