Атанас Мерджанов: Не виждаме смисъл да се срещаме с Екатерина Захариева

Не виждаме особен смисъл да се срещаме с госпожа Захариева, каза пред БНТ Атанас Мерджанов от БСП. Каквото и да се опита да направи тя, то определено ще е недостатъчно за краткото време, ще липсва съответната мотивация в политическите партии. Мерджанов отбеляза, че според него политиците са се предали относно съдебна реформа.

Бъдете сигурно БСП ще гласува единно против оставката на Христо Иванов. Цялостната ни оценка за работата на правителството е негативно. Тази мантра за стабилност писна не само на политиците. За една година ГЕРБ взе цялата власт в държавата. Ще бъда изненадан, ако в първите седмици бъдат внесени промените за Съдебната власт, НПК. От там трябваше да се започне със съдебната реформа, каза още Мерджанов.

За вот на недоверие има едно условие - това са 48 подписа. Ще започнем разговори с всяка една от парламентарните групи и с независимите депутати, посочи Мерджанов. Наши критици се стараеха да не забелязват яркото опозиционно поведение. Когато за всички стана ясно , че това правителство и неговите действия са една какафония, всички започнаха да се вглеждат в БСП.

Не става въпрос за предсрочни избори, заяви Мерджанов на въпрос дали сега е правилното време за предсрочен вот. Връщането на доверие е един процес. Мерджанов посочи, че в БСП са отговорни пред избирателите им. Язвите тепърва ще се разкриват.

Дебат за правосъден министър ще има, ако представителите на ГЕРБ са в залата, смята червеният депутат. По време на обсъждането на бюджета за 2016 година ГЕРБ не направи нито едно изказване, каза Мерджанов. Борисов не би направил подобно предложение, ако не си е гарантирал избирането на нов правосъден министър, обясни Мерджанов. Депутатът смята, че очакваме много критичен доклад от Еврокомисията особено за правосъдния сектор.

Ние сме парламентарна република, а не премиерска. Народното събрание свърши доста по обем работа. Щеше да бъде добре, ако министрите бяха повече в залата, завърши изказването си Атанас Мерджанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини