На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Д-р Шарков: Приоритет за линейката е детенцето, а не този, който се е напил

„Ако ни е приоритет този, който е прекалил, а не детенцето – какво правим. Искаме да сме европейци, ама не дотам“. Това коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков пред bTV във връзка с реформите в спешната помощ.

Той посочи, че целта е до 2020 г. да приключи проектът за подобряване на инфраструктурата и условията на труд за спешните медици, като от Нова година ще има нова актуализация на заплатите. По думите му максимален брой от случаите с код „Червено” трябва да бъдат достигнати за 8 минути, като при всяко изоставане от норматива трябва да следва анализ.

Шарков посочи, че в малките населени места често има един стационарен и един мобилен екип и когато има две повиквания – едното за дете или катастрофа, а другото – за високо кръвно или пациент, почувствал се зле след употреба на алкохол, „мобилният екип отива при детенцето, а не при този, който се е напил”.

Той отбеляза, че на вратата на филиала на спешната помощ в Букурещ „пише 120 минути” (за колкото се планира да се обработват най-леките случаи и у нас – б.р.).

Той посочи, че до февруари ще има готов Закон за здравето, който ще има и текстове, свързани с работата на ТЕЛК комисиите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.