Цачева изгони Георги Кадиев от пленарна зала

Председателят на парламента Цецка Цачева отстрани от пленарна зала независимия народен представител Георги Кадиев, предаде „Фокус“. До отстраняването се стигна след реплика към министър Десислава Танева, в която Кадиев посочи, че неин съученик е спечелил търг за доставка на чипове за горско стопанство.

Кадиев каза това под формата на въпрос как бъдещият министър на правосъдието Екатерина Захариева, ще се бори с корупцията по високите етажи на властта. „Този парламент и това правителство вече изчерпаха мандата си и най-доброто, което може да се направи е отиване към предсрочни парламентарни избори“, заяви Кадиев. Кадиев представи част от оценките за Захариева, направени от хора, които са работили с нея. В оценката се посочва, че Захариева е некомпетентна, авторитарна, посредствена.

Той попита как ще се бори с корупцията, след като в последните дни АМ „Хемус“ е била дадена на две фирми. Днес не гласуваме за министър на правосъдието днес всъщност гласуваме вот на доверие или недоверие към правителството, заяви Кадиев. До отстраняването се стигна, след като Кадиев се обърна към министър Танева в нарушение на поисканата по-рано от него процедура по начина на водене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини