Оригинален флашмоб: Старозагорската опера изнесе концерт в градския транспорт

Оперни артисти зарадваха предколедно пътниците в градския транспорт в Стара Загора с необичаен флашмоб. Те се качваха в различни автобуси и най-неочаквано за пътниците извисяваха глас и изнасяха представления пред тях.

Учудената публика, която не очакваше подобен бонус срещу билетче от 1 лв, успя да чуе известни любовни арии от "Кармен", "Винчеро" от Турандот, арията на Давидо и Ана от "Веселата вдовица", и емблематичната "Наздравица" от "Травиата". Последната бе изиграна с такъв финес в движение, че артистите не разляха нито копка от чашите си, докато автобуса вземаше завоите по старозагорските улици.

Необичайната инициатива е коледен подарък към старозагорци от общинското ръководство и трупата на Държавната опера в града.

"Като влязох, в първия момент не разбрах какво става, но е невероятно", сподели 20-годишният Атанас Иванов. 68-годишния Георги Иванов пък съжаляваше, че негов приятел решил да хване следващ автобус и изтървал представлението. Възрастни жени се разплакаха от умиление. "Не помня от кога не съм ходила в операта, радвам се че можах да чуя отново такива прекрасни арии на живо. Донесохте ми радост", коментира Иванка Димитрова. Нейната приятелка пък си пожела подобни музикални изпълнения да са по-чести.

Старозагорци посрещат новогодишните и коледни празници с изцяло обновен тролейбусен и автобусен транспорт. От петък и последните нови возила тръгват по улиците и ще заместят напълно старите трошки. Общо 50 единични и 5-съчленени автобуси за нуждите на градския транспорт бяха закупени с европейски средства, осигурени безвъзмездно по Опepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe", чрез проекта за модернизиране на градския транспорт на Стара Загора.

С помощта на Радио Стара Загора са осигурени 2,5 часа с коледни песни, изпълнени на различни езици, които ще звучат в автобусните коли, за да създават празнично настроение у хората, по време на пътуването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини