Папа Франциск призна второ чудо, извършено от Майка Тереза

"Папа Франциск призна второ чудо, извършено от покойната Майка Тереза, с което тя все повече се доближава до обявяването й за светица", съобщи рхиепископът на индийския град Колката Томас Д'Зоуза.

Майка Тереза, която в продължение на години работи за бедните и страдащите в индийския град, се очаква да бъде канонизирана на 4 септември като част Юбилейната година, посочва католическия вестник „Авенире“ в Рим, цитиран от "Франс прес".

Според архиепископ Томас Д'Зоуза Ватиканът е признал за чудо това, че Майка Тереза е излекувала бразилец от множество тумори в мозъка.

Първото чудо, заради което тя бе обявена за "блажена" е историята, че е изцелила болна от рак индийка.

Панел от експерти е заседавал в продължение на три дни, преди да бъде взето решението за второ чудо.

Тереза, която е родена в албанско семейство в днешната македонска столица Скопие, е известна със своята благотворителна дейност по света и най-вече за бедните в гетата на Колката. Тя умира през 1997 г. на 87-годишна възраст. Получава нобелова награда за мир през 1979 г.

Майка Тереза беше благословена от папа Йоан-Павел II през 2003 г. Благославянето се смята за първа стъпка към обявяването за светец.

В началото на декември папа Франциск даде начало на първата за века Юбилейна Света година за всеобщо опрощаване на греховете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят