Ивайло Калфин: Регламентираното социално предприемачество е бъдещето

Подготвяме законодателство в областта на социалното предприемачество. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на официална церемония, на която бяха връчени Годишните награди на МТСП за социални иновации в подкрепа на социалната икономика, предаде “Фокус”.

Министърът допълни, че ще се даде дефиниция за социално предприятие и държавата ще подпомага предприемачите, които ще инвестират в тази област.

„Предвиждаме различни инструменти, с които да подкрепим този вид инициативност”, посочи Ивайло Калфин и допълни, че бизнес моделът на социалното предприемачество е жизнен и устойчив.

"В ЕС в доста страни е регламентирано социалното предприемачество, то е бъдещето”, посочи министърът. По думите му, регламентирането на социалното предприемачество у нас ще даде повече видимост и ще насърчи всеки, който има интерес да се занимава със социално предприемачество.

Министър Калфин благодари на социалните партньори и академичните среди, които развиват политика в областта на социалното предприемачество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини