На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Румяна Бъчварова: Започна изплащането на обезщетенията на пенсионираните от МВР

„От вчера започна изплащането на обезщетенията на пенсионираните служители от МВР, 3096 души ще получат дължимите им по закон средства“. Това заяви от парламентарната трибуна Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи, в отговор на въпрос от народния представител Манол Генов, съобщи „Фокус”.

Развивайки въпроса си, депутатът обясни, че по официална справка на МВР, бройката на пенсионираните, но неполучилите обезщетение служители, е около 1000 души. „Публична тайна е, че голяма част от тях са осъдили ОД на МВР. Частните съдебни изпълнители за безсилни да вземат да обезпечат вземанията от МВР. В крайна сметка кой поема отговорността за тази допълнителна финансова щета за министерството”, попита той.

„Сумата възлиза на около 50 млн. лева. Те ще бъдат разплатени след постановление №350 от 10 декември 2015г., което одобрява допълнителни средства по бюджета на МВР”, отговори министър Бъчварова. По думите ѝ, ще бъдат изплатени и разходите по 107 съдебни решения след спечелени съдебни процеси от пенсионирани служители. „Моето лично желание и амбиция е да се въведе ред в изплащането на тези обезщетения оттук нататък”, отговори министър Бъчварова.

Възролзвайки се от правото си на реплика, Генов попита колко са допълнителните разходи, платени по тези 107 съдебни дела. „В крайна сметка, когато полицаите нямат пари за бензин, тези пари не са ли скъпи на министерство. Какви мерки ще набележите оттук нататък, за да не се ощетява МВР”, попита той, а министър Бъчварова отговори шеговито: „За съжаление МВР няма печатница за пари”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.