Руснакът Тарханов поема Славия, Кушев влиза в щаба му

Александър Тарханов е новият наставник на Славия. 61-годишният руски специалист е подписал за 2 години с „белите“ от София.

В щаба му ще влезе и Мартин Кушев, който преди време игра в Русия.

Владимир Иванов, който бе временен наставник на славистите след напускането Иван Колев, както и треньорът на вратарите Радостин Станев също ще бъдат част от екипа на Тарханов.

До момента в кариерата си Тарханов е бил начело на ЦСКА Москва, Криля Советов, Терек Грозни, Кубан Краснодар, Спартак Москва и Химки. Бил е и помощник в „Сборная“.

През 2001 г. Тарханов, тогава треньор на Криля Советов, отказал оферта от Левски, съобщи "Топспорт". От ръководството на "сините" проучили възможността руснакът да поеме тима след напускането на Любко Петрович.

По онова време Криля Советов е собственост на един от бизнес партньорите на силния човек в Левски Майкъл Чорни. Според запознати изгоненият от България Чорни се обадил на приятелите си в клуба и ги попитал дали Тарханов би дошъл в София.

Шефовете на Крилете обаче обяснили, че отборът се бори за класиране в евротурнирите и напускане на треньора в този момент е изключено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ