Общинари заседават в древноримски град край Велико Търново

Общинските съветници от Велико Търново ще заседават сред останките на древноримския град Никополис ад Иструм. Това обяви в петък председателят на местния парламент в старата столица Венцислав Спиридонов.

Ръководството на Общинския съвет предвижда да проведе изнесеното заседание с цел търсене на решение за проблема с инфраструктурата до археологическия резерват.

"Нашата идея е да присъстват представители на изпълнителната власт, които да помогнат този въпрос да бъде решен и пътят до историческия обект, който е в окаяно състояние от години, да бъде ремонтиран", коментира Спиридонов.

Той сподели, че би било подходящо трасето от около 2 км да се изгради с павета, но това може да се случи само с европейски средства. По негови думи подобряването на инфраструктурата към Никополис ад Иструм допълнително ще увеличи интереса към туристическия обект.

"Така ще привлечем не само наши, но и румънски туристи, които проявяват засилен интерес, но сега не могат да стигнат до археологическия резерват", каза Венцислав Спиридонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони