Измамиха баба с 3600 лв. за климатици в Русе

81-годишна старица изгоря с 3600 лв. при поредната ало-измама за закупуване на климатици от магазин в Русе. За случая е алармирала потърпевшата, съобщиха от ОДМВР в крайдунавския град. Бабата обяснила, че припознала в гласа по телефона й вкъщи племенника си от чужбина.

Той й обяснил, че е направил изгодна сделка. За да не изпуснел добрата оферта, трябвало да капарира техниката. Пенсионерката се съгласила и предала парите пред блока на непознат мургав мъж, който се представил за работник в магазина.

Измамата се разследва от започналото досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от Наказателния кодекс /НК/.

Почти няма ден, в който ало-измамниците да не излъжат възрастен човек в Русенско. В случая се повтаря т.нар. схема "малки бомби" с измами за колетни пратки и евтини климатици отпреди 3 г., които също се освобождаваха срещу 800-1000 лв., обясниха криминалисти.

Покрай неумиращия шлагер с пострадали и арестувани близки в мними катастрофи или пожари, мошеници притоплиха отново схемата за капарирани климатици. Горят предимно пенсионери, които плащат за уж поръчана техника от техни роднини. Лековерни баби и старци дават спестяванията си и разбират, че са излъгани по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони