Тръгва контейнерен влак от Китай до Бургас

Контейнерен влак тръгва от китайския град Джънг Джоу до Бургас. Това ще стане през март догодина. Решението, което ще даде тласък на бургаския бизнес, е взето на среща между кмета на морския град Димитър Николов, председателя на Българо-китайската търговско промишлена палата Виктор Азманов и представители на търговската компания WGYP.

Пътят на контейнерния влак ще минава по релси и по море. През Грузия- от пристанището Поти, с ферибот, контейнерният влак-блок, ще пристига директно в Бургас.

Това ще улесни изключително много електронната търговия. В момента, повечето българи поръчват китайски стоки от интернет, а така, стоките ще идват директно у нас и ще могат да се закупуват оттук.

Компанията е първата фирма с лиценз за безмитна трансгранична електронна търговия, в рамките на първата пилотна зона за такава търговия в Китай, град Джънг Джоу. Такава линия от китайския град Джънг Джоу, от две години има с германския Хамбург.

Целта на посещението на китайската делегация в Бургас е била проучване на предимствата за стартиране на линия Джънг Джоу - Бургас и поставянето на Бургас като един от градовете по централния път на коприната, съобщиха от общината. Обсъдени били и опциите за установяване на взаимоотношения с производители от региона, с цел износ на продукция за Китай.

Според кмета Димитър Николов тази инициатива ще даде тласък на местната икономика и ще привлече повече сериозни инвеститори. Градоначалникът коментира, че всички местни компании могат да се обръщат към общинската администрация при желание да осъществят контакти с китайски партньори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес