Русия проверила четири турски банки заради съмнения в пране на пари

Акции на руската Федерална служба за безопасност бяха проведени в четири турски банки на територията на Русия заради съмнения в пране на пари, съобщава турският в. „Хюриет“, който се позовава на свои източници.

Дипломатическата криза в отношенията между Турция и Русия заради свалянето на руския бомбардировач Су-24 доведе до налагането на икономически и търговски санкции от страна на Москва срещу Анкара, но те не включват банковия сектор.

На 17 декември финансови експерти на ФСБ са влезли в четири турски банки, като са разследвали редица техни компютърни файлове. Според източниците на изданието експертите не са открили незаконна дейност при разследването си.

„Целта е да се наруши спокойствието на турските банки и бизнесмени“, каза един от източниците като допълни, че „като използва твърденията за пране на пари руските власти, създават проблеми за тези банки“.

В допълнение на турските, други 20 руски банки също са били проверени в рамките на разследване за пране на пари на турски бизнесмен, въпреки че и там не са открити незаконни транзакции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия