Специална боя издава уриниращи по улицата в Лондон

Властите в Лондон започнаха нетрадиционен експеримент, който има за цел да накара подпийналите граждани да спрат да уринират върху стените на сградите.

Две постройки в квартала Хакни вече са боядисани със специално покритие, което връща обратно течностите, които бъдат разлети върху тях. Местата са избрани близо до популярни пъбове, където редовно се събират много посетители. Местата около тези кръчми обаче са мръсни непрекъснато и постоянно миришат на урина заради пийналите граждани, на които е по-лесно да се облекчат върху най-близката стена вместо да идат до тоалетната, предава "Дневник".

Властите в района харчат по 100 хил. паунда годишно за почистване на уличните настилки и фасадите на сградите. С новата боя урината ще се връща върху пикаещите и ще ги мокри, което кара управниците да се надяват, че нарушителите бързо ще се отучат от този неприятен навик.

Новата боя е произведена от американската компания UltraTech. Властите все още не разкриват точно върху кои сгради ще бъде използвана тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл