Павлова: Над 85% са машините, налични за настоящия зимен сезон

Над 85% са машините, налични за настоящия зимен сезон. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на БСП лява България Дора Янкова за готовността за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа, предаде Фокус.

Министър Павлова заяви, че на първи ноември е била въведена зимната мобилизация по осигуряване на техника и материали за зимно поддържане, включително и във високопланинските области. Министър Павлова уточни, че от изискуемите машини – наличните са над 2740 от максимално предвидени 3250, което е над 85% обезпеченост на машини за снегопочистване. Министър Павлова заяви, че все още има места, на които машините не са оборудвани. Тя уточни, че до 24 след алармиране от тяхна страна за обилен снеговалеж на местата, където машините - в по-голямата си част са строителна техника, не са готови, ще преоборудват своите машини с гребла за снегопочистване.

Министър Павлова заяви, че във високопланинските места не са допуснали този компромис с техниката. Във високопланинските пътища и проходи цялата необходима техника и оборудване е налице. Народният представител Дора Янкова заяви, че хората в региони като Смолянския виждат, че България се модернизира, а при тях ерозират проблемите. Дора Янкова посочи, че трети клас пътищата на много места са проблемни и апелира Министерство на регионалното развитие и благоустройството да инвентаризират пътищата трети клас. По думите й тогава ще има друго отношение към регионите. „Не ми се иска да разчитате на хубава зима. Дръжте управлението на страната така, че хората да се чувстват защитени“, заяви Дора Янкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини