Общински съветници спасяват 15 инвалиди в Русе

Общинските съветници и 1 гражданин на Русе събраха 5220 лв. за 15 самотни инвалиди, обгрижвани от "Звено за услуги за домашна среда". Това съобщиха от кметската управа в крайдунавския град. Те ще разчитат на парите до 16 март догодина, когато стартира новата програма на социалното министерство.

Идеята за дарението е на общинския съветник Мариета Волф /"Глас народен"/. Община Русе вече подписа договор със социалното министерство за 499 998,80 лв. по спечеления проект "Независим живот в звено за услуги в домашна среда". Безвъзмездното фиснансиране е от Европейския социален фонд чрез ОП "Развитие на човешките ресурси". С парите ще се обслужват 120 инвалиди и трудно подвижни хора.

Още м.г. старейшините в предишния Общински съвет си гласуваха хонорарите им да се увеличат с 30% на 580 лв. месечно и по още 5% за участие в комисия. По закон те могат да получават до 70% от заплатата на председателя им. Той пък взема 90% от трудовото възнаграждение на кмета. На първата си сесия съветниците гласуваха градоначалникът Пламен Стоилов /ГЕРБ/ вече да се разписва срещу 2100 лв. месечно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони