Депутат от РБ за Радан Кънев и реформатори: Не дават оставки, защото ще загубят пари като независими

Не подават оставка, а били в опозиция, няма решение на Реформаторския блок за прекратяване на споразумението с ГЕРБ, а те твърдят че са в опозиция. Това е шизофренно състояние и не може да продължава дълго. Това каза в студиото на bTV депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев по повод на новата политическа позиция на ДСБ и Радан Кънев.

„Не исках да кажа защо Радан Кънев и неговите хора не подават оставка, но хората трябва да знаят. Всичко опира до пари. Ако напуснат нашата парламентарна група и станат независими депутати, те ще загубят финансово. Сега сред тях има председатели и заместник-председатели на комисии, те получават 50% върху заплатата си на депутат. А шефовете на комисии и на парламентарни групи ги вози „Мерцедес” всяка сутрин от къщи до работа. Това ще го загубят, ако станат независими”, посочи Тренчев.

Той обаче бе категоричен, че това положение не може да продължава дълго. „Как така имат министър, а са в опозиция, това не е нормално, защото продължаваме да изпълняваме приетото от всички споразумение с ГЕРБ, само Гроздан Караджов досега си е дал оставката от шефско място в парламентарна комисия”, завърши депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини