Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

Изпълком мисли два варианта за „Литекс“

Заседание на Изпълкома на БФС може да промени съдбата на „Литекс“, пратен извън „А“ група заради изваждането на отбора от мача с „Левски“ на „Герена“ миналата събота. Два варианта за помилване ще бъдат представени пред членовете на ръководния орган на футболния съюз, ако Апелативната комисия отхвърли жалбата на клуба.
„Литекс“ внесе вчера формалния си протест, като поиска подмяна на наказанието с по-леко. Но е малко вероятно да получи опрощение на тази инстанция.

Ако Апелативната комисия остане непреклонна, „Литекс“ ще се жалва директно до Изпълкома, който ще се събере преди Коледа или в първите дни на 2016-а. Искането ще е за промяна на член 28 в дисциплинарния правилник на БФС, който постановява изваждане от групата за такова провинение. Възможно е да се търси изменение на нормативната уредба в посока „първо нарушение да не се санкционира най-строго“.

Другият вариант е директно гласуване на членовете на Изпълкома „за“ или „против“ отмяна на решението на Дисциплинарната комисия.

Такъв сценарий не е новина, а може да се опре на прецедент. Преди 7 години състезателят Иван Стоянов (тогава в „Сливен“) например бе опростен от наказание една година извън футбола. Санкцията бе за удар на съдия от Дисципа, а Изпълкомът го зачеркна. „Литекс“ ще търси подобно развитие и да получи 8 от 14-те гласа на членовете, а президентът Борислав Михайлов има право на решителен вот.

„Не виждам основания да подаваме оставки“, коментира искането на „Левски“ за смяна на ръководството на БФС вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.