Кумецът на Романцев поема „Славия“

Александър Тарханов поема „Славия“ от януари. Роденият в Казахстан специалист дойде и за няколко часа подписа договор с клуба. Негови асистенти в щаба ще бъдат Владимир Иванов и Мартин Кушев, водил „Славия“ преди 3 години. Някогашният голаджия се познава с новия наставник от Русия, където игра дълги години.

61-годишният Тарханов е легенда на ЦСКА (Москва). Там той блестя 8 години (1976-1984) като футболист, а 3 сезона (1994-1997) бе треньор. Беше и асистент на руския национален селекционер Олег Романцев в квалификациите и на финалите на Евро 96 в Англия, където Сборная отпадна в груповата фаза.

С големия Романцев го свързва приятелство от 1972-ра, като легендарният треньор е кум на сватбата му. Тарханов има изключително интересна житейска история и е десето дете в семейството, роден в казахстанското градче Аксай.

В интервю наскоро призна, че в началото на 80-те години са му предложили подкуп в Кутаиси, където е играл с ЦСКА. „Не приех парите, вкарах им два гола и бихме с 6:0“, казва Тарханов.

Специалистът е водил 15 отбора в кариерата си, но за първи път ще работи извън бившия СССР.

„Убеден съм, че Тарханов ще свърши работа“, коментира Венцеслав Стефанов, президентът на клуба.

Същевременно „Славия“ обмисля предложения за трансфер на звездата на тима Антон Карачанаков. Халфът е единият от двамата най-резултатни българи в първенството за есента с 6 гола. Другият пак е славист - Ивайло Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ