Отнемат родителските права на майката, зярязала 11-месечната си дъщеричка

Жената искала да принуди бащата да й даде пари

Ромката Лилия Сашева Делева, на 32 години, бе арестувана за 24 часа във Второ пловдивско РПУ за това, че е изоставила 11-месечното си момиченце.

За потресаващия случай към 17 ч в четвъртък съобщили жители на кооперация на бул. “Васил Априлов” в Пловдив. Те намерили във входа бебето в детска количка. Пристигналите полицаи и лекари веднага откарали детето в Университетската болница “Свети Георги”. Там след преглед от педиатри било установено, че момиченцето е здраво и е гледано добре. Било облечено с топли дрехи като за зимна разходка.

Същия ден към 22,30 ч майката Лилия от село Долна махала се обадила на тел.112, за да каже, че детето й е изгубено. Полицаите я извикали за разпит. Пред тях тя сменила няколко пъти версията си. Започнала да твърди, че бащата на детето я ударил с дърво по главата и отвлякъл момиченцето с количката. После пък обяснила, че е изоставила бебето, защото мъжът й ги изгонил от вкъщи, а нейни роднини не искали да го гледат. Лилия имала други две деца от двама мъже, била безработна и живеела при баба си. Получавала пари за издръжка от единия от бащите, както и от своята майка, която от години работела в Гърция.

“Детето е изоставено съзнателно от майка му”, коментира пред “Труд” шефът на Второ РПУ Кузман Мартинов. До този извод са стигнали и социалните работници. Те ще отнемат родителските права на майката и детето ще бъде настанено в приемно семейство. Вече има три заявки от приемни родители, които научили от телевизията за съдбата на момиченцето.

Основната версия е, че Лилия е искала да принуди и бащата на момиченцето да й дава пари, но той отказвал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини