Цветан Соколов е добре, може да играе

Волейболният национал Цветан Соколов получи позволение да играе от проф. Джузепе Порчелини, който го оперира през лятото. Диагоналът бе на преглед вчера в италианския град Форли, а днес се очаква да излезе на терена за клубния си тим „Халбанк“ в първенството на Турция.

Терминаторът не е играл от април заради травма в рамото, но от скоро влиза за кратко в мачовете на отбора от Анкара.

Националният селекционер Пламен Константинов включи Соколов в разширения списък от 22-ма волейболисти, картотекирани в Международната федерация по волейбол за олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари. Очаква се Цветан да се включи в подготовката на националите след понеделник, но дали ще бъде готов да понесе натоварванията в тежкото състезание и дали няма да е риск за самия него, ще стане ясно в дните преди заминаването. Дотогава Константинов няма да обявява имена на играчи, които ще летят за Германия, както вече го направиха други отбори. Причината е именно несигурността около състоянието както на Соколов, така и на останалите волейболисти. Селекционерът призна, че няма как да знае предварително всичко за формата и здравословното състояние на играещите в чужбина национали. Най-вероятно последният тест за Соколов ще бъдат двете контроли в Белград със Сърбия в края на месеца, където да се прецени неговата реална готовност за големите битки.

Същевременно разпределителят на „Монтана“ и на националния Любомир Агонцев, който се очаква да е в 14-те за Берлин, бе избран за спортист №1 на града за 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт