На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Незаконно строят разрушен от взрив завод

Фирмата “Видекс” АД – собственик на разрушената от експлозия фабрика за взривни вещества в село Горни Лом, където загинаха 15 души, възстановява срутените сгради в нарушение на закона. Заради незаконните градежи екоинспекцията е санкционирала фирмата.

При проверки на завода за взривни вещества “Миджур” през април и септември тази година експерти на РИОСВ- Монтана са установили, че строители градят отново срутените цехове. Собствениците обаче не са уведомили преди започването на строителството екоинспекцията. “Невнасянето на уведомление за строителството води до невъзможност за осигуряване високо ниво на защита на човешкото здраве и околната среда”, заявяват експертите, които са наложили 10 000 лева глоба на изпълнителния директор на “Видекс” Диана М. Санкцията е обжалвана, но съдът я потвърди, като само намали глобата на 5000 лева.

Завод “Миджур” е с висок рисков потенциал и възможност за възникване на голяма авария. Изпълнението на законовите наредби и опазването здравето на хората би трябвало да са приоритет на фирмата”, обявиха магистратите. На 1 октомври 2014 г. в “Миджур”, където се обезвреждаха гръцки мини, избухна взрив, който уби 15 души и срина сградите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.