От Брюксел Бойко Борисов обеща: Крадците в затвора след съдебната реформа (обзор)

Предстои промяна на закона за съдебната власт и процесуалните закони

Законодателните реформи в съдебната власт ще дадат възможност в затвора да влязат крадците на коли и да се намали битовата престъпност. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. Борисов се включи във втората сесия на лидерите от ЕС.

“Приехме промени в конституцията. Сега трябва и законите да бъдат съобразени с тях. Законът за съдебната власт и процесуалните закони и промените ще бъдат това, което хората ще усетят от промените в съдебната власт. По-голяма наказуемост и бърза за тези, които са извършили престъпления”, заяви Борисов. Той напомни за оправдателните присъди на Христо Бисеров и Емилия Масларова, като изрично уточни, че правителството не издава присъдите и не внася доказателствата.

На въпрос на БНР вярва ли, че тази реформа ще донесе за исканите от ЕК присъди срещу гангстери и високопоставени политици, Борисов отговаря с мнение колко опасни са крадците на коли и обирджиите на домове. “Ние всеки ден задържаме крадци с по 20-30 висящи дела. Има някои и с по 40. Това трябва да се промени. Това, което най-много трови хората - сутринта, като се събудят, колата да им е пред дома или да не разберат, че през нощта са били обрани”, посочи Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини