На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Раковите заболявания се увеличават в страните с ниски доходи, приемащи западния начин на живот

Раковите заболявания засягат все повече общности с ниски доходи, които приемат западния начин на живот, пише Индипендънт. Британският вестник се позовава на наскорошни американски изследвания, които взимат предвид пълни данни за разпространението на коварната болест до 2012.

Глобалното бреме на ракът се измества драматично. Някога смятани за порок на богатите, смъртоносните заболявания сега засягат сериозно всеки регион, а най-големите пропорционални увеличения на страдащи се очаква в най-бедните точки на света.

Чрез анализ на разпространението на рак по света американската епидемиоложка Линдзи Торе от Американското дружество за борба с рака установила, че разпространението на болестта намалява в държави, в които гражданите имат високи доходи, и се увеличава при страните с нисък стандарт на живот.

Разликата е особена видима в случаите на рак на белия дроб, червата и гърдата при жените. По-добри изследвания, по-ранно откриване и достъп до лечение, заедно с намаление при рисковите фактори като тютюнопушенето, обясняват подобряващите се показатели при жителите на планетата, които имат по-висок жизнен стандарт.

По-притеснително е, че нарастването на раковите заболявания при по-бедните може да се обясни в по-голяма или по-малка степен с „приемането на западния начин на живот”, обяснява Торе в свое интервю. „Хората са по-малко активни. Физическият труд намалява, а транспорт се използва все повече. Има все по-голям достъп до привлекателни, но вредни храни”, допълва тя. Развиващите се страни са също така прекомерно засегнати от инфекциозни ракови форми, причинени от стомашни бактерии, хепатит и човешкия папилома вирус.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.