Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие

Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опозиция, да се включат или те самите да предложат друга тема. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков пред БТВ.

На въпрос до кои партии ще бъде адресирано предложението, той отговори: „Партиите, които са в опозиция – ДПС и АТАКА, а защо не и на Радан Кънев и неговата група”.

Лидерът на БСП коментира и избора на Екатерина Захариева за правосъден министър и посочи, че няма конкретни очаквания за нейната работа.

„Няма никакъв сигнал, нито от министър-председателя Борисов, нито от новия министър, че ще има промяна в политиката в областта на съдебната власт. Там има редица натрупани проблеми, за които даже няма усещане. Нещо повече, вчера чух, че Христо Иванов ще работи с новия правосъден министър. За какво тогава си подаде оставката и се смениха”, попита Михаил Миков.

„Когато се сменя министър трябва да има и някаква промяна в политиката. Очевидно не става въпрос за това”, коментира още той. Михаил Миков настоя ВКС и ВСС да внесат докладите си за миналата година, които трябваше да ги внесат в НС до 31 май и още не са ги внесли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини