Общинар № 1 на Велико Търново с приемни и в уикендите

Председателят на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спиридонов и заместниците му занапред ще имат приемна и в почивните дни.

Общинар № 1 на старата столица вече има насрочена среща с гражданите за 9 януари във филиала на библиотеката в кв. “Бузлуджа” от 9 до 13 ч.

“Идеята е да обхванем по- широк кръг от граждани, които да споделят с нас проблемите си. Ще можем да чуем техните искания и питания, а след това да ги внесем по съответните комисии за разглеждане”, уточни Венцислав Спирдонов.

Той призова и общинските съветници да организират свои приемни, за да чуят мненията и предложенията на гражданите. “Винаги съм казвал, че общинският съветник е трансмисията между хората и администрацията”, допълни Спирдонов. Председателят на местния парламент посочи, че няма законов механизъм, който да задължи съветниците да провеждат приемни.

“Благодарение на допълнителните средства, с които те разполагат, би било редно всеки съветник да се среща организирано с хората”,коментира шефът на местния парламент в болярския град.

Приемната на председателския съвет на 9 януари е съчетана с приемането на бюджета и инвестиционната програма на общината. Планира се среща с гражданите и през февруари, този път в квартал “Картала”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони