Димитър Луджев: В реформаторския влак са се накачили по вагоните опортюнисти и приспособенци

В Реформаторския блок са едни конформисти. Случи се това, което очаквах. Това коментира в предаването пред bTV Димитър Луджев – един от основателите на СДС, вицепремиер от правителството на Димитър Попов и министър на отбраната при Филип Димитров.

„В реформаторския влак са се накачили по вагоните хора опортюнисти, приспособенци, които приказват за реформи, а де факто една част от тях имитират реформи”, смята той.

По думите на Луджев, оставането на Петър Москов в правителството, въпреки че ДСБ обяви, че излиза в опозиция, е сигнал, че „и ДСБ е бременна със същата болест, която я има и у останалите партии, т.е. и там има група опортюнисти, които искат да се възползват от властта, на всяка цена да бъдат във властта”.

„Аз мисля, че моето време изтече. България няма нужда от хора като мен”, смята Луджев. На въпрос какво му е взела политиката, той отговори: „Няма безплатен обяд. Сега нямам този ентусиазъм и вярата в доброто – вярата, че българският народ иска благоденствие, демокрация и т.н. Всичко това ми го взе. Вече не съм момчето с блестящите очи. И малко здравето ми взе. Но все пак аз си мисля, че си заслужаваше”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини