По-топло и слънчево в неделя

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се повиши още. През нощта ще преобладава ясно време. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Около обяд мъглите ще се разсейват, а облачността ще намалява до предимно слънчево време. Ще бъде тихо. Минимални температури в повечето места между минус 5° и 0°, максимални между 7° и 12°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Анна Дякова в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието в сутрешните часове ще има временни увеличения на облачността. След обяд ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода ще е 8°-12°. В планините ще е предимно слънчево и почти тихо. Само по най-високите върхове ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 1°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде тихо и на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните в сряда - между 10° и 15°, по-ниски към 3-5° ще остават в местата с трайна мъгла.

Във вторник в Северна България за кратко ще духа слаб до умерен западен вятър и в Дунавската равнина ще бъде предимно слънчево, дневните температури там също ще са по-високи. Мъгливо или предимно облачно ще се задържи в котловинните полета в Западна България и Горнотракийската низина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето