“Челси” възкръсна, “Юнайтед” се срина

“Челси” се вдигна и удари с 3:1 гостуващия “Съндърланд” в първия мач след уволнението на Жозе Моуриньо. Неговият наследник Гус Хидинк седеше в ложата до клубния собственик Роман Абрамович и 37-годишния бивш нападател на отбора Дидие Дрогба, за когото се говори, че ще бъде върнат в тима от “Торонто” и ще бъде прикрепен в треньорския щаб. В Англия тръбят, че “сините” ще се подсилят поне с трима играчи, споменават се Алекс Тейшейра от “Шахтьор”, Джон Стоунс от “Евертън” и Маркиньос от “Пари Сен Жермен”.

С голове на Бранислав Иванович, Педро и Оскар от дузпа “Челси” бързо прекърши съпротивата на “Съндърланд”, който върна едно попадние чрез Фабио Борини. Успешният рестарт на лондончани след мъката с Моуриньо този сезон обаче мина под знака на Специалния. Той беше “мултиплициран” на стадиона под формата на снимки, шалчета, знамена, фланелки, плакати. Феновете афишираха обичта си към него с лозунги: “Жозе - просто най-добрият!”, “Специален, гениален, легендарен”, “Един от нас завинаги”.
Не такива топли чувства хранят към сегашния си треньор Луис ван Гаал запалянковците на “Манчестър Юнайтед”, който падна у дома с 1:2 от “Норич”. Гостите поведоха чрез Камерън Жером и Аликзандър Тети, а Марсиал намали. “Червените дяволи” са пети, на 9 точки от лидера “Лестър”, който победи “Евертън” с 3:2 навън. За водача два пъти от дузпи вкара Рияд Марез и веднъж Шинджи Оказаки, а Ромелу Лукаку и Кевин Мираляс бяха точни за ливърпулци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят