Цветан Цветанов: Мисията в политиката е да бъдеш открит за хората

„Кабинетът „Борисов 2” се различава много от кабинета „Борисов 1”, казаЦветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ПП ГЕРБ в интервю за "Радио К2", отчитайки по-малката численост на парламентарната група на ГЕРБ в настоящия мандат в сравнение с предходния. Цветанов припомни, че докато преди ГЕРБ е имал 117 депутати, сега те са 84, а в парламента има 8 партии, което прави диалога и конструктивизма изключително важни за стабилността на управлението.

„Много е важно кабинетът „Борисов 2” да реализира своя управленски мандат и за това получава тази широка парламентарна подкрепа. Убеден съм, че това е правилното и е без алтернатива към настоящия момент в страната”, допълни Цветанов.

„Тъкмо започнем да работим с коалиционните партньори, те пък имат вътрешни проблеми. ГЕРБ се нуждае от силни и искрени партньори, а не от партньори, които по никакъв начин не покриват очакванията на хората, мога да ги определя като комплексирани партньори”, заяви Цветанов по отношение на работата на ГЕРБ с РБ и благодари на всички партии, които са подкрепили конституционните промени. По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ е необходимо да се отдава заслуженото на онези партии, които искат да има просперитет в страната и правят компромиси в името на общия национален интерес.

На въпрос за своята мисия в политиката Цветан Цветанов отговори:

„Мисията в политиката е да бъдеш открит за хората. Не да търсиш задоволяване на личното его, а да дадеш всичко от себе си за хората, които дават доверие и подкрепа”.

Според Цветанов е много важно политиците да не забравят началният етап, преди да влязат в политиката.

„Аз никога няма да забравя периода преди да вляза в политиката и когато бях и вицепремиер и министър на вътрешните работи исках, когато сдам поста си да бъда същия Цветан Цветанов, какъвто съм бил преди да поема този пост и да не се променям към близките и приятелите. Най-важното в политиката е да се стъпва по земята”, каза Цветанов.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ завърши с това, че всяка една годишнина дава възможност за равносметка на постигнатото, за да бъдат коригирани грешките. ГЕРБ скоро навърши 9 години и според Цветанов в партията вече е натрупан много опит. В края послучай Коледните и новогодишните празници Цветанов пожела на слушателите на „Радио К2” здраве, късмет и споделен празник с най-близките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини