Екатерина Захариева: Няма да има противоставяне между мен, Цацаров и Панов

„С премиера Борисов също съм работила, бях негов зам.-министър в Министерство на регионалното развитие и благоустройството три години в кабинет „Борисов 1“, посочи новият министър на правосъдието Екатерина Захариева пред "Радио К2"

Екатерина Захариева има мисия да довърши на съдебната реформа. „Мисля, че хората очакват бързи резултати, защото недоверието е огромно, а те са изключително нетърпеливи. Аз не мога да обещая видими бързи резултати. Мога да обещая бързо придвижване на законопроекта за съдебната власт, който е готов и се нуждае от малки изменения. Обещавам с цялото си сърце и душа, с всичките си усилия и умения, който имам, да работя затова доверието в институциите, като цяло, и в съдебната власт да се върне. Самочувствието и увереността на магистратите, че тогава когато работиш честно със сърце и душа, когато се движиш само от закона и морала, така както конституцията и законите позволяват, ти ще имаш шанса за кариерно развитие и израстване“, заяви министър Захариева.

Илиана Беновска попита: „Ще Ви пречи ли главният прокурор Цацаров или ще работите заедно?“.

Екатерина Захариева отговори, че работи добре с всички и че няма нужда от излишно противопоставяне. Като част от президентската институция, Захариева е работила добре с главния прокурор Сотир Цацаров и Лозан Панов, председател на ВКС.

Екатерина Захариева честити рождения ден на Радио К2. Тя заяви, че дава едно от първите си интервюта, като министър на правосъдието, пред Радио К2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини