Пустинният лъв е готов за “Дакар”

Спортното направление на Peugeot представи състезателния автомобил 2008 DKR16, с който френската компания ще участва в първото голямо спортно събитие за 2016 година - легендарното рали “Дакар”. Тежката офроуд надпревара започва на 2 януари в Буенос Айрес и завършва на 16 януари в Росарио, като през това време пилотите ще преминат през кошмарни терени в Аржентина и Боливия - пясък, скали, кал, камъни. Peugeot ще се надбягва с конкурентите с истински звезден екип от пилоти като Стефан Петерханзел, Сирил Депре, Карлос Сайнц и Себастиен Льоб.

Техният състезателен автомобил 2008 DKR16 е значително подобрен в сравнение с миналогодишния и е станал по-широк, по-нисък, по-бърз и по-мощен. Ярките цветове допълват агресивния външен вид на френския “лъв”, като върху каросерията са представени всички партньори на отбора. Покривът е сребрист, за да отразява жаркото слънце на аржентинското лято, защото температурите надхвърлят 50 градуса. Променените размери позволяват по-добро разпределение на теглото. Резервните гуми вече се помещават в страничните охлаждащи отвори, а това снижава центъра на тежестта и улеснява управлението.
Новият автомобил буди ентусиазъм у Бруно Фамен, директора на Peugeot Sport, който коментира: “Ако автомобилът върви толкова добре, колкото изглежда, със сигурност ни очаква силна година!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили