Линейки, пълни с подаръци и храна, зарадваха деца без родители (Видео)

Линейки в поход на доброто. Никой не ги е викал и никой не е засичал времето, за което ще се отзоват на избрания адрес. Те не са от системата на спешната помощ, а от транспортния двор на Александровска болница.

Сестрите и лекарите в Александровска болница намериха време и средства да напълнят две линейки с подаръци, разказва Нова тв.  Целият персонал е участвал в идеята да се осигури най-необходимото за децата, останали без родителски грижи, в дома „Свети Иван Рилски” в село Разлив.

След като и тази година са отделили от личното си време за хиляди безвъзмездни прегледи, сега те отделили от личните си заплати, за да зарадват малчуганите в дома.

Събраната сума от 5100 лева стига за насъщните нужди, посочени от директора на дома, в който близо 40 малки обитатели мечтаят около коледната елха. За тях ще има: олио, брашно, ориз, боб, леща, лютеница.

„Българинът е изключително добър, просто е необходимо малко да бъде подтикнат”, подчерта директорът на болницата д-р Костадин Ангелов и напомни: „И в Хипократовата клетва и в клетвата на медицинските сестри се говори за милосърдието”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини