Зоран Миланович: Повече няма да бъда премиер на Хърватия

Повече няма да бъда премиер на Хърватия. Това заяви лидерът на Социалдемократическата партия и сегашен министър-председател на страната, предаде bTV. 

Изявлението беше направено след последните преговори за съставяне на кабинет с представителите от Движението Мост на Божо Петров. Според Миланович до вторник ще бъде посочено името на новия мандатоносител. Аз няма да бъде министър-председател, ще изпълнявам някоя друга висша държавна функция, допълни още лидерът на СДП.

Изненадващо от преговорите за съставяне на трипартийно правителство се оттегли ръководителят на опозиционната Хърватска демократична общност Томислав Карамарко.

Експерти припомнят, че в Хърватия се проведоха парламентарни избори преди месец и половина, но партиите все още не могат да постигнат споразумение за съставяне на нов кабинет. ХДС и СДП получиха близки резултати, но така и не им достигнаха гласове за мнозинство в Сабора (парламентът -б.ред.). МОСТ беше най-голямата изненада на изборите, като спечели третото място по получени гласове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят