Младеж удари рекорд, отслабна със 70 кг

Андриан Аспарухов от горнооряховското село Първомайци се прослави като рекордьор след като успя да стопи 70 килограма от теглото си. Със сериозни тренировки и хранителен режим, 23-годишният младеж отслабнал драстачно за 3 г. Само за последната половин година свалил 35 кг. Така от 170 кг, сега Адриан е строен и елегантен млад мъж с тегло 97 кг.

Още докато учел в електротехникума в Горна Оряховица, тийнейджърът вече тежал около 120-130 килограма при ръст 182 см. "В рода ни няма дебели и тежки хора.През 2011 г. вече кантарът не ме хващаше. Всички около мен ми се подиграваха, бяха ме взели за присмех съученици и приятели", споделя Адриан Аспарухов.

Упоритият младеж обаче се захванал с фитнес. За половин година успял да смъкне десетина килограма, които обаче видимо никак не му личали. След като завършил училище, започнал работа в търговски обект в Горна Оряховица, не спирал да тренира, но получил дискова херния. Лежал в болница на инжекции и докторите му забранили спортни занимания. Упоритият младеж обаче не ги послушал и щом се почувствал по-добре, отново влязъл във фитнес-залата.

"Междувременно изхвърлих от менюто си мазните и тестени храни напълно, хляба, захарта, консервантите и полуфабрикатите, газираните напитки. Наблягах на яйцата, пресните зеленчуци и плодове и месото. Дневно и досега изпивам по 6 литра вода", разкрива Адриян Аспарухов.

Здравословното меню и интензивните тренировки дали резултат.

"Бях много удовлетворен от себе си като от теглото ми падна под 100 кг. Не очаквах, че с моя личен пример ще мотивирам свои приятели и връстници. Вече имам заявки от познати да им стана личен треньор, да им направя индивидуална програма, за да отслабнат и да развият спортна фигура. Има млади хора с отпуснати мускули, с коремчета. Това че си по-слаб, не означава че си здрав", предупреждава Андриан.

В началото на декември младежът направил клип за личната си история, който е публикувал в канала за видеообмен Ютуб. Клипчето е на английски с български субтитри и е с послания по американски маниер. В него има снимки и видео на Андриан от периода, когато е бил със свръхтегло и както е в момента със спортна и елегантна визия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл