Съдят грабители, пребили със сопа старица за 70 лв

Дръзки грабители застават в понеделник пред Окръжния съд във Велико Търново, защото нападнали беззащитна старица от свищовското село Александрово, пребили я с дървена сопа и задигнали 70 лв.

За злодеянието ще отговарят 19-годишният Васил А. и 25-годишният Фердьо Р. Окръжната прокуратура в старата столица е повдигнала обвинение на двамата съучастници за извършеното на 4 юли 2013 г злодеяние.

Същия ден престъпното дуо се промъкнало в жилището на 72-годишната Ц. Х. Самотноживеещата стопанка се опитала да прокуди неканените гости, но те се нахвърлили върху нея с бухалка и захванали да я удрят по лицето.При побоя бандитите и причинили фрактура на долната челюст. Заради нанесената средна телесна повреда, възрастната жена в продължение на два месеца имала проблеми с храненето и говора.

Според обвинението на прокуратурата, Васил А. е извършил престъплението като непълнолетен, но е разбирал значението на действията си, бил е в състояние да ги ръководи и затова трябва да понесе пълна наказателна отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право