Искат 7 месеца затвор за мъж, неизпълнил наложена пробация

Окръжният съд във Велико Търново ще решава дали горнооряховец да лежи 7 месеца и 4 дни в затвора заради неизпълнена пробация.

Делото е образувано по предложение на Пробационния съвет в Горна Оряховица. На 26 юли 2013 г. Александър Н. е бил осъден на пробация, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца, периодични срещи с пробационен служител за същия срок, както и на 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за период от 1 година. Наложената санкция е била заради извършена кражба. При посегателството деецът е използвал техническо средство, а след като бил заловен е върнал задигнатата вещ на собственика.

Според Пробационният съвет в железничарския град обаче, подсъдимият е извършил сериозни нарушения, свързани с неизпълнението на нито една от наложените пробационни мерки.Междувременно пък е станал автор и на друго престъпление в периода на наложената пробация.

Поради това Пробационният съвет е предложил Окръжният съд в старата столица да замени остатъка от наложеното наказание пробация - 7 месеца и 4 дни с наказание "лишаване от свобода".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право