Голяма авария в "Люлин", най-големият столичен квартал остана без ток

Надяваме се до края на светлата част деня електрозахранването в кв. „Люлин” да бъде възстановено, отровни газове в колектора възпрепятстват работата на екипите. Това каза за Агенция „Фокус” Виктор Станчев, директор експлоатация и поддържане в „ЧЕЗ-разпределение България“. Той обясни, че в момента се работи по възстановяване на захранването в столичния кв. „Люлин”.

„В момента се правят мероприятия по частично захранване на една част от клиентите. На другата част предстои подмяна на кабелни трасета, за да може да захраним по етапно комплекса. В момента с нарушено електрозахранване са части от квартал „Люлин 1” до „Люлин 4””, каза той. „По наши прогнози се надяваме да възстановим до края на светлата част на деня електрозахранването навсякъде”, допълни той.

Станчев обясни, че работата по възстановяването е затруднена в следствие на това, че има много отровни газове вътре в колектора заради подпалването на изолацията на кабелите. „Органите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” ни помагат в момента за отдимяване на колектора, за да може да стартираме с възстановяване на кабелните трасета”, подчерта той и допълни, че пожарът е потушен, а сега се извършва изсмукване на отровните газове от колектора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини