Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Калфин за бюджета: Нека видим откъде да се вземе

„Бюджетът на страната е сложен на масата. Има протести. Тук искат да се увеличи бюджета. Добре, нека да видим откъде ще се вземе – това е вече е смислен разговор, но за съжаление не се случва в парламента”, посочи вицепремиерът. Според него може да се направи повече за икономиката. „Ние даваме за пример европейския план „Юнкер”, в който Европа в труден момента мобилизира всички налични средства и ги насочва към определени проблеми. Не можем да чакаме за пореден път икономиката да тръгне”, посочи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред БНР.

Разговорът в съдебната система показва, че действително не си говорим в българското общество, каза Калфин.

„За мен разговорът в съдебната система показва ,че действително не си говорим в българското общество. Съдиите излезли, защото толкова години никой не ги е питал. Трябва да ги питат.

Очевидно, че обществото трябва да си говори,проблемите трябва да са на масата. Те трябва да са обществени, публични и когато се вземат решения не да се казва, че прокуратурата е най-лоша, съдът е най-добър или демографската политика е пълна трагедия, а да се търсят решения”,категоричен е Калфин. По думите му, решенията трябва да се търсят с максимална откритост.

Във връзка със смяната на министъра на правосъдието Ивайло Калфин посочи, че трусът не е съществен от гледна точка на парламентарна подкрепа. „Съществен е от гледна точка на този сплоявящ елемент в коалицията, който събира различни партии в постигането на общи цели. Това е един от примерите, в който нямаше диалог, в който идва уважаемият бивш колега Иванов казва, какво трябва да се промени, но не чува различното мнение. Кой попита обществото, кой попита партиите ,които са в коалицията? Ние се опитахме да организираме няколко дебата, но работата е на този, който се ангажира като основен двигател на съдебна реформа”, добави вицепремиерът Калфин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.