ЧЕЗ: До 20:00 часа ще бъде възстановено електрозахранването в кв. „Люлин“

До 20:00 часа се очаква да бъде напълно възстановено електрозахранването в столичния квартал „Люлин“, което бе преустановено заради пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ. След приключване на работата на Пожарната, екипите на дружеството започнаха подмяна на изгорелите кабели. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

В неделя сутринта голяма част от засегнатите потребители бяха захранени алтернативно. През целия ден продължава работата по локализиране на повредите в колектора. Вероятната причина за пожара е външна намеса – нахлуване в колектора и опит за кражба на кабели.

Кражба на трансформаторно масло причини изгаряне на трансформатор и остави без ток в неделния ден 400 клиенти на ЧЕЗ в кв. „Надежда“. Аварийните екипи на дружеството работят по отстраняване на повредите и възстановяване на електрозахранването.

„Двете аварии в София показват как от кражбите и вандализма над електроенергийни съоръжения страдат най-вече нашите клиенти. Продължаваме да призоваваме обществото за нетърпимост към подобни прояви и за по-строги санкции за извършителите“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини