Горан Брегович черпи с чашка фенове в "Булстрад Арена"

Горан Брегович черпи с по чашка за настроение всички фенове над 18 г., които няма да пропуснат дори като правостоящи концерта му в неделя вечерта в "Булстрад Арена" в Русе, съобщиха организаторите. Световноизвестният музикант и композитор от Босна и Херцеговина ще направи специален жест към тях, защото оценява присъствието им около сцената. Публиката ще подгрее русенската банда Попокатепетъл.

Очаква се залата да се пръска по шевовете и освен седящите 5100 места да запълни капацитета си до 8000 със зрителите, които не държат да седят по време на шоуто.

Балканската звезда и неговият Оркестър за сватби и погребения ще свирят по покана на Loud Concerts. Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на Брегович, в "Булстрад Арена" ще прозвучат песни от неговия последен албум "Champagne For Gypsies".

Музиката на Брегович му носи слава още с първите й записи в бивша Югославия. С групата Бело дугме от младежките си години той поставя нови стандарти при изпълненията на живо. Постепенното съчетаване на рок с етно елементи го превръщат в посланик на балканската музика по света.

От съвместната му работа с режисьора Емир Кустурица се ражда шедьоврите с композиции към филмите "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". Преди 20 г. музиката към "Ъндърграунд" получава "Златна палма" на Филмовия фестивала в Кан.

***
Групата Попокатепетъл е създадена през 1995 г. Бандата включва преди 2 г. и брас секция, което им позволява да експериментират по-задълбочено с поп, суинг, етно, джаз-рок и други музикални жанрове.
Снимка "Булстрад Арена"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица