Взрив разруши 36 апартамента в 9-етажна сграда във Волгоград

Силен взрив разтърси девет етажна сграда във Волгоград малко преди 12 часа местно време, съобщи РИА „Новости”. Избухнал е пожар, а малко след това се е чул и втори взрив. На практика разрушени са 36 апартамента и са рухнали стълбищата от първия до деветия етаж.

Първоначалната информация за причината е избухване на инсталация с природен газ, която е изградена в сградата. Неофициално обаче вече се появиха сведения, че първият взрив е станал в апартамент, обитаван от човек с психични проблеми.

В един от другите апартаменти пък е имало муниции и взривни вещества, които са предизвикали вторичния взрив. На мястото на трагедията работят вече около 500 души спасители и пожарникари.

Съобщено е официално за трима загинали, но според очевидци поради почивния ден в сградата, където бушуват пламъците е имало много хора и тази цифра вероятно ще нарасне. Пожарникари предупреждават хората от околните сгради, че е възмоожно да се стигне и до рухване на деветте засегнати етажа.

От Москва са изпратени два медицински самолета с необходимото оборудване за пострадалите. В цялата Волгоградска област е обявено извънредно положение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят