Утре на места ще има мъгла

Утре на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Ще се задържи тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°, по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове видимостта временно ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Ще се затопли, максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и по-топло. Ще е почти тихо, само по най-високите върхове ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник в Северна България, а по-късно през деня и в останалата част от страната, ще се появи слаб до умерен западен вятър и в много райони ще бъде предимно слънчево. Дневните температури ще са по-високи от обичайните за втората половина на декември, между 9° и 14°. Мъгливо или предимно облачно ще се задържи в котловинните полета на Западна България и там температурите ще остават по-ниски. В сряда вятърът ще утихне и на повече места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва.

Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. В четвъртък пак ще се появи слаб запад-северозападен вятър и с него ще прониква студен въздух. Ще започне заоблачаване, облачността ще е предимно висока, но на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще има и ниска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето