Ани, заключена и обрана в дома си: Мургавият мъж говореше на развален български

"Той беше висок, мургав, с набола брада и издължен нос. Говореше на развален български-нищо не му се разбираше. Чак реших ,че е някакъв диалект. Носеше сив пуловер, черно яке и маратонки". Така 12- годишната Ани Димитрова от Пловдив описа пред камерите на Нова телевизия мъжа, който нагло нахлу в дома й, заключи я в едната стая и отмъкна близо 2000 лева и ценности от жилището.

Припомняме, 12-годишното момиче стана жертва на брутални телефонни измамници. Неизвестен мъж се обадил на домашния телефон и казал на детето, че баща му е пострадал при пожар и са необходими пари за лечението му.

„Мъжът, който се обади, се представи за полицай. Той ми каза, че служител ще дойде да вземе парите и след 5 минути този човек дойде и взе парите”, разказа пред Нова 12-годишнaта Ани Димитрова.

Когато обаче престъпникът разбрал, че момичето е само в жилището, той нахлул вътре, заключил детето в една от стаите и откраднал част от накитите на майката. Задигната сума в брой е около 2000 лева, казаха родителите на Ани.

"Взе някъде около пет накита на мама. Аз обаче разбрах,че нещо не е наред, след като извади батерията на телефона ми и ме заключи. Кучето беше с мен, но не направи нищо, защото аз бях спокойна и то не реагира", каза все още стреснатото дете.

Майката на момичето призна пред камерите, че тя е хипертоничка и като чула какво е станало в дома й, кръвното скочило драстично. Била в магазин и едвам намерила сили да седне. Само попитала дали детето й да е добре. А магазинерката затворила обекта и сама я откарала да дома и.

"Не искам да кажа нищо на крадеца. По-добре да си спестя думите, защото ще стане грозно", каза още момичето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини