Новите босове на „Ботев“ довършват стадиона

Новите собственици на „Ботев" (Пд) ще довършат клубния стадион, известен като Колежа. Изгражданете бе замразено след фалита на КТБ през 2014 г. Планът за строеж бе ракрит на „жълто-черната“ Коледа, която дойде в 19,12 ч на 19.12. в ресторант на хотел „Марица".
На празника се разбраха и милионерите, които ще наливат пари в клуба. Това са собственикът на „Септември" (Сф) и „ДИТ Спорт“ (Сф) Румен Чандъров, босът на „Инса Ойл" Георги Самуилов, хотелиерът Ветко Арабаджиев и общинският съветник от ПП „Съюз за Пловдив“ Владимир Кисьов.
Обръщение от Маями направи президентът на „Ботев" Ангел Палийски. Той обяви, че е поел клуба пред фалит - с 2,5 млн. лв. неплатени сметки и над 50 млн. лв. вътрешен дълг. „Ботев" е спасен, дълговете са преструктурирани“, заяви Палийски.
Празнуваха над 300 ботевисти. Легендата Динко Дерменджиев разряза огромна торта с надпис „Помни, вярвай, бори се!".
Капитанът на „Локомотив" (Пд) Мартин Камбуров е избран за трети пореден път за №1 на „Лаута" в 10-ата анкета. Вече 35-годишният голаджия спечели с 468 гласа (31,18%). Втори с 421 е мароканският вратар Ясин Ел Харуби, трети със 185 - халфът Бирсент Карагарен.
Заради ангажимент в чужбина Камбуров не присъстваше на „черно-бялата“ Коледа в препълнената Концертна зала на бившия Партиен дом. Прожектираха и филм за легендата Аян Садъков, който бе на първия ред със синовете си Ерол и Аян-младши. Приветствия по телефона към своя бивш колега и приятел от националния отбор отправиха Николай Илиев, Стойчо Младенов и Пламен Гетов.
„На Айо винаги се падаше най-тежката задача да опазва звезди като Диего Марадона и Мишел Платини, но се справяше", каза Гетов, който просълзи Садъков и вдигна на крака 600 фенове. Публиката заскандира името на своя любимец, борещ се с коварна болест. Младенов разсмя всички със случка - как с Аян откраднали сладки и бадеми от апартамента на Иван Вуцов и каква била после физиономията на селекционера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ